top of page

TAIKAMINISTERIÖ

 

Taikalainvartijaosasto

 

Taikaministeriön taikalainvartijaosasto käsittää neljä alaosastoa; aurorit, iskuvelhot, taikalainvartijat ja velhojen neuvoston. Arvojärjestyksessä auroreilla on valtuudet toimia ilman oikeusistuimelta anottavaa lupaa, jos se katsoo sen tarpeelliseksi. Velhojen neuvosto vastaa kaiken sujumisesta lakipykälien mukaan. Taikalainvartijat suojelevat siviileitä ja pitävät huolta rikollisuuden ehkäisemisestä. Iskuvelhot ovat ministeriön valtuuttamat asevoimat.

 

Koko osaston johtaja: Benjamin Kupukello

Osaston varajohtaja: Hermione Granger-Weasley

 

 

Velhojen neuvosto

 

Taikamaailman korkein oikeusistuin. Velhojen neuvosto päättää niin muutoksista lakiin kuin myös käsittelee rikostapauksia ja toimii tuomioistuimena. Siihen kuuluu 50 demokraattisesti valittua noitaa ja velhoa, jotka ovat täyttäneet vaaditut hakukriteerit. Velhojen neuvoston jäsenen on tullut käydä edistyneemmän lakiopin koulutus joka kestää neljästä kuuteen vuotta, sekä suorittaa taikahistorian S.U.P.E.R. -kokeesta Upea. Lisäpisteitä saa kouluaikaisista vastuutehtävistä, kuten valvoja- ja johtajaoppilaana työskentelystä. Ammatissa on mahdollista edetä jatkokoulutuksen kautta tuomariksi.

 

Ylituomari: Ernest Macmillan

 

 

Taikalainvartija

 

Vastaa jästimaailman poliisia. Tehtävinä valvoa lain noudattamista, sekä ottaa kiinni rikollisia. Taikalainvartija on pääasiallisesti vastuussa niiden rikosten ratkaisemisesta, jotka eivät vaadi auroria tai korkeampaa oikeuskäsittelyä. Ammattiin vaaditaan vähintään kolme S.U.P.E.R. -arvosanaa loitsuista, taikahistoriasta ja pimeyden voimilta suojautumisesta. Lisäpisteitä annetaan taikaeläinten hoidosta. Koulutus kestää kolme vuotta ja sisältää mm. lakioppia, fyysisen kunnon kehitystä ja itsepuolustusta. Valmistuneelle annettaan virkamerkki ja valtuudet toimia hätätilanteissa.

 

Osaston johtaja: Hermione Granger-Weasley

 

 

Aurori

 

Taikalainvartijaosaston korkein virka. Tehtävinä ottaa kiinni pimeyden velhoja ja toimia itsenäisesti oman yksikkönsä alaisuudessa. Muut taikalainvartijaosaston alaryhmät vastaavat auroreille. Koulutus on erittäin vaativa, eikä sinne oteta joka vuosi yhtäkään ehdokasta, jos hakeneet eivät täytä ammatin kriteereitä. Hakeneen tulee olla saanut huippuarvosanat vähintään viidestä S.U.P.E.R. -tason loppukokeesta, loitsuista, liemistä, pimeyden voimilta suojautumisesta, muodonmuutoksista ja yrttitiedosta. Lisäpisteitä annetaan taikaeläinten hoidosta ja muinaisista riimuista. Hakija laitetaan käymään läpi myös psyykkisen- ja fyysisen kunnon pääsykokeet, jotka tunnetusti “koettelevat henkilön sietokyvyn rajoja”. Koulutus sisältää mm. syventävän mielenhallinnan kurssin, spesialistitasoisen pimeyden voimilta suojautumisen oppimäärän ja alkeellisen kirousten purun perustaidot. Se kestää n. kuudesta kymmeneen vuotta. Auroriksi valmistuneet lähtevät joko yksityisen puolen tehtäviin, tai kouluttautuvat ylikomentajiksi. Auroreilla on sotatilassa oikeudet käyttää myös anteeksiantamattomia kirouksia.

 

Osaston johtaja: Bertram Macmillan

 

 

Iskuvelho

 

Asevoimat. Auttavat taikalainvartijoita ja auroreita tehtävillä. Militaristinen koulutus. Koulutukseen vaaditaan neljä S.U.P.E.R. -arvosanaa: pimeyden voimilta suojautuminen, liemet, loitsut ja yrttitieto. Lisäpisteitä annetaan taikaeläinten hoidosta tai muinaisista riimuista. Hakijalta vaaditaan myös hyvää yleiskuntoa. Koulutus kestää neljästä kuuteen vuotta ja se sisältää syventävän armeijan oppimäärän lisäksi parantamisen perusteet kenttäolosuhteissa, sekä edistyneen PVS-kokonaisuuden hallinnan. Iskuvelhoksi valmistunut saa sotilaan arvonimen ja siirtyy joko etulinjaan (vrt. jästimaailman karhuryhmä) tai palvelukseen ulkomaille. Iskuvelho voi jatkokouluttautua myös upseeriksi.

 

Osaston johtaja: Richard Spinnet

 

bottom of page